Technische informatie

Uittrekwaarden

De uittrekwaarde van de diverse Fastmount clips varieert afhankelijk van de keuze van het type clip en is gespecificeerd op het product blad van de betreffende clip. Gemiddeld heeft een clip uit de standaard reeks een uittrekwaarde van 5kg en een “heavy duty” clip heeft gemiddeld een uittrekwaarde van 10kg.

De schokbelasting is altijd lager en kan teruglopen tot 2kg,afhankelijk van het type schokbelasting. Clips dragen panelen nooit met gelijkehoudkracht. Als een paneel word gemonteerd met 10 clips dan betekent dit nietautomatisch dat de uittrekwaarde 10x5kg is!


Tussenruimte clips en gewicht van panelen

Panelen moeten aan alle zijden met evenveel clips gemonteerd worden voor een gelijkmatige belasting om uitzakken te voorkomen. De ruimte tussen de clips varieert afhankelijk van de toepassing.


Veel van de Fastmount clipsets zullen een grotere draagkracht hebben dan theoretisch is opgegeven.


Desondanks kunnen invloeden van buitenaf zoals ruige zee,windbelasting en aardschokken voor een nog hogere belasting zorgen. Heeft uaanvullend advies nodig, dan kunt u ons bereiken via [email protected] of 0598 8585 85.


Fastmount met verschillende materialen

De Fastmount clipsets zijn toepasbaar op de meeste materialen zoals multiplex, MDF, kunststoffen, polyester, HPL, sandwich panelen en composiet.

Het gebruik bij zeer zware materialen zoals graniet of zware gips-cement/vezelplaten wordt afgeraden.De LP-DF8 grove draad zelftappend vrouwtje is speciaal ontwikkeld voorgipsplaten.


Boormachine instellingen en zelftappende clips

De instelling van de slipkoppeling op accuschroefboormachines voor het tappen van clips varieert van machine tot machine. De instelling is afhankelijk van de kracht van de machine, de resterende batterijduur en het materiaal waarin getapt moet worden.


Het wordt aangeraden om 2 of 3 testen te doen todat men de juisteinstelling heeft gevonden voor het tappen van de clip. Deze dient strak teworden ingetapt zonder dat de clip wordt doorgedraaid. Als de clips brekenstaat de machine op een te hoog aantrekkoppel ingesteld. Bij sommige harde materialen moet de rand van het gat worden gesoevereind of ontbraamd. Heeft u aanvullend advies nodig dan kunt u ons bereiken op [email protected] of 0598 85 85 85.

 

Lijmen voor verlijmbareclips

Het gepatenteerde zwaluwstaart oppervlak in het ontwerp van de Fastmount verlijmbare clips maakt gebruik van een mechanische verbinding.Hierbij is de keuze van de lijm sterk afhankelijk van het materiaal van het paneel.


Aanbevolen wordt een 2-componenten epoxylijm te gebruiken om de clipsvast te verlijmen. Een gemiddelde 2-componenten epoxylijm zorgt voor een houdkracht van meer dan 3 keer de houdkracht van een clip (30-40kg per clip).

 


Kwaliteitsinstallatie

Om een duurzame en constante kwaliteit van de installatie vanFastmount clipsets te waarborgen zijn speciale installatie- gereedschappen vanFastmount verkrijgbaar.